2012. március 21., szerda

Vizualizáció I.

Üdvözlök mindenkit!
Most ez az írás a már említett "suli" fül alatt kap helyet ahol olyan gyakorlatokat mutatok be ami kezdőknek és haladóknak is érdekes és hasznos lehet.

Mi is a vizualizáció?
Ezt a technikát az összes mágikus és okkult "tanoda" oktatja, hiszen ez az egyik alap pillére az érzékelésnek és az energiák irányításának. Ez az a technika ami segít megtanulni az agyunknak látni azokat a dolgokat amiket fizikailag nem érzékelünk. Hallott már mindenki a képzelet teremtő erejéről ebben biztos vagyok. Itt sem történik egyéb csak valósággá változtatjuk azt a képet ami kialakul bennünk. Nagyon le egyszerűsítve ez a mágia.


Mi kell hozzá?
Ez hihetetlenül egyszerű. Egy darab "Te" és egy kis nyugalom.

Hogyan gyakoroljam?
Mikor elkezdjük a vizualizációt tanulni az  első időszakban ajánlott csukott szemmel elkezdeni. De előtte ki kell fejleszteni azt a képességet ,hogy fent tudjunk tartani egy képet anélkül ,hogy elkalandozna a fantáziánk.
Kezdjük egyszerűbb ábrákkal.

Mikor gyakoroljam?
Akármikor amikor nem érzed magad szellemileg elfáradva.

Első gyakorlat:
Üljünk le. Nézzük meg jól az itt látható ábrát. Nézzük egy percig. Majd csukjuk be a szemünk és próbáljuk megtartani a szemünk előtt. Csukott szemmel látnod kell az ábrát és ezt a képet fent tartani 3,4 majd 5 percig anélkül hogy elkalandoznánk vagy megváltoztatnánk.

Jó gyakorlást. Nemsokára jön a folytatás.

                                    W.S.