2012. április 15., vasárnap

Az első lépcső

Sziasztok!

Mikor a sámán szót meghalljuk óhatatlanul is társítjuk mellé a totem, erőállat, szellem, szavakat. Most kicsit a kezdetekről szeretnék mesélni nektek ,hogy mégis mi lehet az első lépcsőfok abban ,hogy valaki erre az útra lépjen.
A sámán világok közt él. Látja azt is amit mások nem akarnak meglátni. Az életben az egyensúly nagyon fontos mindenki számára. A sámánnak különösen fontos. Hiszen a magaslatok és mélységek megjárásának elengedhetetlen kelléke ,hogy egyensúlyban legyünk és ne essünk át a ló másik oldalára. Az én meglátásom az ,hogy elkerülhetetlen az hogy egyszer kétszer ne sodródjunk ki ,de mindig vissza kell találni. És ebben nagyon nagy segítség számunkra a segítő szellem, vagy egy társ.
A szellem én azt mondom fontosabb mit ,ha van valakink aki megmutatja a tradíciókat. A szellem tanít. A sámán a legtöbbet az utazásaiból a szellemektől tanulja. Idővel mindenkinek aki ezeket az utakat járja. Kialakulnak a saját rítusai saját formulái. Mert mindent önmagunkhoz kell igazítani.
És akkor nézzük csak meg ,hogy mi is az első lépcsőfok.
Meg kell tanulnunk lecsillapítani a háborgó elmét és lelket. Ebben segíthet zene, meditáció, a kettő együtt. Célszerű a légzésre összpontosítani majd mikor már érezzük ,hogy egy meditatív állapotba érünk idézzünk fel egy tájképet magunk köré. Itt már mindenki érezni fogja ,hogy kicsit már magától mozdul a dolog. Célszerű olyan környezetet megalkotni ,ahol víz, erdő ,sivatag, hegy minden megtalálható. Mikor ide érünk ismerkedjünk meg ezzel a hellyel. Majd mikor már otthon érezzük magunkat itt. Szólítsuk meg a szellemünket. Ne képzeljük el ,hogy mi fog érkezni. Lehet ,hogy nem is fogjuk felismerni az első alkalmakkor. Lehet ,hogy nem is fog jönni az első alkalommal. Tudnunk kell azt ,hogy a kísérő szellemek bizalmát meg kell nyernünk. Mikor kapcsolatot teremtünk velük, ne fogjuk őket munkára. Ismerjük meg őket. A szellemekkel való munkára ne sajnáljuk az időt mert sokat segíthet egy olyan társ aki megbízik benned és sokat ronthat a helyzeten egy olyan aki bizalmatlan velünk.

Jó keresgélést.

                                                                                                                                          W.S.