2012. június 30., szombat

Belső világ

Sziasztok!

Ma kicsit arról beszélek ,hogy hova is irányul a figyelmünk. És miért nehéz az önismereti folyamatok elkezdése.

Mióta megszületünk folyamatosan külső ingerek hatása alá kerülünk. Zajok, képek stb... És a világ nézet is ebbe az irányba tolódott el manapság ,hogy többet jelent az amit látnak az emberek mint amit gondolnak. És így akarva akaratlanul többé kevésbé ezekre a külső ingerekre alapozva alakítjuk ki magunkat. Ennek tökéletes példája a divat.
Ám ezek a behatások nem csak a külsőnkre vannak hatással. Sokan a megfelelési kényszerből kifolyólag "változtatnak" magukon és ezzel sokszor szembe kerülnek önmagukkal.

Mikor elkezdünk önismerettel foglalkozni az első amit meg kell tanulni és tapasztalni az a befelé figyelés. Ki kell zárni a külvilágot és megtalálni azt amit elnyomtunk magunkban ,hogy mi is az amit igazából keresünk, vagyis ,hogy ki az aki keres.
Mikor az ember elkezd ezen a rögös úton haladni előkerülnek majd a félelmek. Félelmek attól, hogy minden ami eddig volt illúzió és romba dől minden mert kiderül, hogy ő nem is ezeket akarta amit eddig elért. És azt érzi ,hogy újra az út elején áll. Ehhez bátorság kell, hogy ezeket a "sötét" órákat átvészelje az ember. De mikor az út végén rátalálunk arra mi is az amit igazából akarunk vagy hogy kik is vagyunk szinte megvilágosodik a cél.

Jó elmélkedést. :)

                                                                                                                                  W.S.