2012. október 14., vasárnap

Ráfújás

" A sámán egy tollat helyezett a beteg testére majd lassan fújni kezdte a tollat a betegen... "

Sziasztok!

Vége a nyárnak és  az ősszel én is eljöttem. Ma egy kicsit beszélek egy régi sámán gyógyító technikáról, amolyan érdekesség képen.
Először is leszögezném ezt a technikát nem csak sámánok ,hanem nagyon sok természetvallás ismeri.

A tollak mindig is nagy szerepet kaptak a rituálékban, hiszen a levegő elemnek majdhogynem a legtökéletesebb szimbólumát ismerjük meg bennük, ha kicsit a mélyükre nézünk. Emelet nagyon mutatósak is. Ebben a varázslatban viszont most nem csak a levegő elemet személyesíti meg. Itt a tollal a sámán a madár gyógyító erejét hívja életre.
Éppen ezért meg mindig a saját fétisünket használjuk, hiszen ismernünk kell milyen betegségre mennyire tudunk hatni vele.
Emelet a levegő elemet a füst és a kifújt levegő is szimbolizálja. Igazából a ráfújás az a technika amivel aktiváljuk a totem gyógyító erejét. A folyamat alatt a sámán a kifújt levegővel energiát küld a tollon át a beteg testbe és "lemossa" a földbe az összes ártó energia formát ahol újra tudnak formálódni.
Ráfújás alatt a sámán és a beteg egy füstös szobában tartózkodnak egészen a folyamat végéig. A beteg általában fekszik a sámán pedig először megtisztítja a területet, majd magához hívja a fétis szellemét amivel dolgozni fog. Ezután felhelyezi a tollat(kat) a test problémás területeire. Majd a kezeivel bekeríti a tollat és fentről lassan gyengén majd egyre erősebben fújni kezdi a testre. Ezt egészen addig folytatja amíg ki nem "söpörte" az ártó energiákat a testből. A rituálé alatt általában zsálya és dohány füstje lengi be a teret.

Remélem adtam egy kis érdekességet ma is.

                                                                                                                          W.S.